Tablet gebarsten scherm reparatie

tablet-reparatie
Het is de nachtmerrie van iedere tabletbezitter: je tablet glipt in een fractie van een seconde uit je handen. Je raapt hem op en ziet een flinke barst in het scherm. Gelukkig bestaat het scherm van een tablet meestal uit twee delen: het beeldscherm en de zogenoemde digitizer waarmee de aanraakbesturing wordt gerealiseerd. In de meeste gevallen is slechts de digitizer gebroken.

HOE MOET HET?

Elke tablet is anders, dus is het belangrijkom te weten welke tablet je hebt. Er kan aleen groot verschil in de reparatieprocedurezitten tussen een wifi- en een 3G-model vanogenschijnlijk dezelfde tablet.

Een tablet repareren: het stappenplan

Heb je een kapotte tablet? De oorzaak hiervoor kan verschillen. Het kan komen door een val van het apparaat, maar ook omdat je bijvoorbeeld je tablet in je tas had gedaan en die iets te hard hebt neergezet. Verder gaan er natuurlijk ook onderdelen kapot door slijtage. Wanneer je tablet kapot is, is dit natuurlijk erg balen. Gelukkig is er een oplossing voor een kapotte tablet, namelijk een tablet reparatie. Deze kun je uit laten voeren door een reparatiecentrum.

Een tablet repareren: het stappenplan

Stap 1: Zoek het defecte onderdeel

Allereerst zul je moeten weten welk onderdeel je moet vervangen om je tablet weer werkende te krijgen. Wanneer je je tablet hebt laten vallen is dit vaak vrij duidelijk. Er zit namelijk een barst in het scherm. Hieruit kun je concluderen dat je een nieuw scherm nodig hebt. Bij dit voorbeeld is het vrij duidelijk welk onderdeel vervangen moet worden, maar wanneer bijvoorbeeld je tablet niet meer opstart is dit een stuk lastiger. Wanneer je tablet niet opstart kan het namelijk liggen aan een defecte aan/uit knop waardoor je de tablet letterlijk niet meer aan kan zetten. Dit merk je vaak vrij goed wanneer je de knop indrukt. Het voelt niet hetzelfde als voorheen of de knop klikt niet zoals hij eerst deed. Een tablet die niet meer aan gaat kan ook een kapotte batterij hebben. Als je batterij niet meer oplaad, kun je je tablet vaak nog wel aanzetten wanneer deze aan de oplader ligt. Een andere oorzaak van een tablet die niet aangaat is waterschade. Vaak is de tablet niet meer te repareren, maar wanneer dit toch het geval is, is de reparatie een erg voorzichtig werkje. Zoals je ziet, kan het ooit erg lastig zijn om te identificeren wat het probleem is met je tablet. Kun je zelf niet achterhalen welk onderdeel kapot is?

Neem dan contact op 

Stap 2: Het juiste onderdeel bestellen

Oké, wij weten nu welk onderdeel kapot is, nu moeten we het desbetreffende onderdeel bestellen. Dit is vaak geen moeilijk klus. Eén punt waar wij wel goed op moet letten is dat wij het onderdeel voor het juiste toestel besteld. Heb je bijvoorbeeld een iPad, bestel dan wel het onderdeel voor de juiste versie. De meeste onderdelen verschillen niet veel tussen de verschillende versies, maar een tablet werkt alleen wanneer je de juiste onderdelen hebt.

Stap 3: Het onderdeel vervangen

Deze stap is voor veel mensen de moeilijkste stap, en dat is terecht. Een onderdeel vervangen is niet altijd een makkelijke klus. Gelukkig zijn er veel reparatie punt waar je kan laten repareren van je tablet. Over het algemeen is het repareren van een tablet opgebouwd uit vier onderdelen: de tablet openen, het kapotte onderdeel weghalen, het nieuwe onderdeel plaatsen en de tablet weer sluiten. Voor het openen van een tablet heeft u vaak een apart reparatiesetje nodig waarmee u de speciale schroeven kunt verwijderen. Het oude onderdeel uit de tablet halen is een secuur werkje waar je geen fouten moet maken, want één fout kan cruciaal zijn. Vanaf het moment dat het oude onderdeel is verwijderd moet u alles in tegengestelde volgorde doen, maar natuurlijk niet het oude, maar het nieuwe onderdeel terugplaatsen. Zo platsen we het onderdeel weer terug op de plek waar het kapotte onderdeel zat en vervolgens maken wij de tablet weer dicht.

Wanneer wij deze stappen met succes hebt gevolgd, hebben we als het goed is weer een tablet die werkt zoals vanouds. Als wij je tablet hebben gemaakt, zul je merken hoe fijn het is dat je tablet weer werkt. Dus twijfel je nog of je je tablet wilt repareren? Twijfel niet en contact met ons